James Bond

pastoorsboshofke kamil Bellingen Sept.2010

Melanie en Nele Noorthof Middelkerke April 2012

Pastoorsboshofke Max kruibeke Oct.2011

ram verhuisd

 

Het ras

-- Oorsprong en verspreiding
Het ras vindt zijn oorsprong in het heuvelland van Z-W Wales. Reeds in de middeleeuwen werd het daar gefokt omwille van zijn uitstekende raskenmerken. In de 19e eeuw werd de selectieve fok op de specifieke zwarte kleur verder doorgevoerd en werd het zuivere ras bekomen zoals wij het nu kennen.
Het ras heeft heden ten dage een relatief ruime verspreiding, meestal in kleinere kuddes, op de Britse Eilanden en daarbuiten. De Black Welsh Mountain Sheep Breeders’ Association groepeert ongeveer 250 BWM fokkers en waakt o.m. over de raszuiverheid.
Oorsprong en verspreiding van Black Welsh Mountain Sheep

-- Kenmerken
De ‘Blacks’ hebben niet alleen een natuurlijke charme die vooral de hobbyfokker aanspreekt. Ze hebben bovendien een hoge ziekteresistentie, het zijn geharde en weinig eisende schapen, ze hebben geen hulp nodig bij het lammeren, ze zijn zacht en aanhankelijk.
Op de Britse Eilanden worden ze natuurlijk ook gefokt om economische motieven, als zuiver ras of gekruist met een ander ras om een nog sterker schaap te produceren. Hoewel geen typisch vleesschaap zoals bijvoorbeeld de Texelaar, rendeert het ras er op schraal bergland dat niet geschikt is om te ploegen.
Meer over raskenmerken...Onze schaapherder

Jarenlang heeft Zarra over haar kudde gewaakt met toewijding en gedrevenheid, zoals het past voor een Duitse herder. De schapen van hun kant waren prima in hun schik in de aanwezigheid van Zarra. Op 20 augustus 2015 is Zarra ingeslapen. Ze is 14 jaar oud geworden.
In 2018 heeft Rasha, onze border collie, deze taak overgenomen.


Beschikbaar voor verkoop

In 2017 is de schapenfokkerij stopgezet. Er zijn geen schapen neer beschikbaar voor verkoop.
 

 

 

 

 

pastoorsboshofke,boomgaard,black welsh mountain sheep,BWM,schapenhouder,schapenfokker,slachtschapen,diepvriesschapen,lammekes,zwarte lammetjes,zeldzame schapenrassen,zwarte schapen,schapenrassen,fokrammen,fokooien,fokschapen,raszuivere schapen,